Hotel Essenza is een van de Green Key Hotels in België

Green Key Hotel

Het Green Key label is een milieukeurmerk voor hotels en accommodaties die zich richten op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het geeft aan dat het hotel bepaalde standaarden heeft gehaald op het gebied van energie- en waterbesparing, afvalbeheer, milieuvriendelijke producten en maatregelen voor natuurbehoud.

Hotel Essenza is dan ook heel erg trots op dit label en mag zich dan ook met recht en reden een groen hotel noemen en één van de Green Key Hotels in België.

Hotel Essenza is een van de Green Key Hotels in België

Wat maakt van Hotel Essenza een ecologisch hotel?

Hotel Essenza doet er veel aan om de ecologische voetafdruk van het hotel zo klein mogelijk te houden. Zo hebben we onder meer:

 • Een uitgekiend afvalbeheer met gescheiden afvalstromen.
 • Een systeem dat het waterverbruik monitort en bijstuurt waar mogelijk.
 • Zonnepanelen om zelf energie op te wekken.
 • Een zonneboiler om warm water te leveren.
 • Overal LED of spaarlampen.
 • Milieuvriendelijke poetsproducten.
 • Een shuttlebus die aangedreven wordt op aardgas.
 • Een laadpaal op de parking voor elektrische wagens.
 • Lokale en verse producten van het seizoen.
 • Kippen, die de restafval uit de keuken verwerken én verse eieren leveren.
 • Een natuurlijke tuin waarin geen pesticiden worden gebruikt.
 • Een insectenhotel in de tuin.
 • Eigen elektrische fietsen die te huur aangeboden worden aan de klanten.

Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we op deze manier zoveel mogelijk bijdragen aan de bescherming van ons milieu. Duurzaamheid is belangrijk voor de toekomst van onze planeet en de volgende generaties. Bovendien denken we ook dat milieuvriendelijke maatregelen op lange termijn kostenefficiënt zijn. Denk maar aan de energie- en waterbesparing alleen al, die zeker in een hotel een grote impact kan hebben.

Wat zijn de voordelen van een Green Key hotel voor de klanten?

Mensen die het belangrijk vinden om bij te dragen aan de duurzaamheid en de bescherming van het milieu, zullen zich zeker thuis voelen in ons hotel, wetende dat al deze maatregelen er zijn.

De vele sportievelingen die ons hotel mag ontvangen, genieten dan ook met volle teugen van het mooie Scheldeland en nemen de tijd om de omgeving te gaan verkennen op de fiets of tijdens een mooie wandeling. Voor de gasten die hun eigen fietsen meebrengen, hebben we trouwens een fietsenstalling ter beschikking met een oplaadpunt.

De musical liefhebbers gebruiken ons hotel dan weer als uitvalsbasis voor een ontspannende avond. Na een heerlijk diner in het hotel met seizoensproducten, worden onze gasten naar het Studio 100 theater gebracht en ook na afloop weer opgehaald in de Essenza shuttle.

Doordat een groot deel van de energie die er verbruikt wordt, gegenereerd wordt door de zonnepanelen en de zonneboiler, is het hotel veel minder afhankelijk van de standaard energieleveranciers en de schommelende energieprijzen. Waardoor de prijzen voor de klanten eveneens stabiel blijven en minder gevoelig zijn aan prijsstijgingen dan het geval is bij andere hotels.

Betaal het verblijf in ons Green Key hotel met ecocheques

Heeft u nog ecocheques ter beschikking en heeft u niet onmiddellijk een idee waaraan u deze kan besteden? Weet dan dat u uw verblijf in Hotel Essenza met ecocheques kan betalen, net omdat wij een Green Key hotel zijn en dus als ecologisch hotel in België geregistreerd zijn.

Als dat geen leuke manier is om je elektronische ecocheques te spenderen!

Tot binnenkort?